2. oktober - 10. november
2001


Introduksjon til BergArt
Dagsprogram for BergArt
Kulturakutten
BergArt i bilder
Pressemeldinger
BIT Teatergarasjen
HKS, Hordaland Kunstsenter
Bergen Kunsthall -
Bergens Kunstforening
BIFF, Bergen
internasjonale filmfestival
BIT20 Ensemble - Opera Vest
Vestnorsk jazzsenter
Autunnale
Norsk Forfattersentrum, Vestlandet
Kunstcruise
drabant / By the Way / motlyd
Deoran / Lovesick / gjentakelse
D-Men / Weak Dance Strong Questions
Om BergArt
  English


Bergen Art Festival 2/10 - 10/11 2001Weak Dance Strong Questions

BIT Teatergarasjen 26. - 28. oktober kl. 20:00

Jonathan Burrows / Jan Ritsema
Gjestespill BIT Teatergarasjen

Sensasjonen "Weak Dance Strong Questions" ble først presentert i Stockholm i mars 2001. Denne før-premiéren var resultatet av et lengre samarbeid mellom koreografen Jonathan Burrows og regissøren Jan Ritsema. Samarbeidet oppstod da begge underviste ved P.A.R.T.S. i Brussel (Anne Teresa De Keersmaekers skole for dans). Danseforestillingen har allerede vekt stor oppsikt i Europa, delvis på grunn av kunstnerkonstellasjonen Burrows/Ritsema, som begge er anerkjente innenfor hver sine felt, men også på grunn koreografiens originale karakter. 3 dager i slutten av oktober kan de oppleves i BIT Teatergarasjen.

I "Weak Dance Strong Questions" blir publikum invitert inn til et scenerom som er gnagd inn til beinet. Intimsituasjonen er skapt av lyssetting og musikk, eller rettere sagt, mangelen på den. For plassert som i en u rundt scenegulvet er det publikum som har lyset over seg og i ringen blir det kjempet ein kamp som er bygget rundt bevegelse, bevegelse som ikke lar seg tilsmusse av verken teknologisk ekstravaganse eller dansernes erindringsmateriale. Som en tysk kritiker sier: Det Merce Cunningham hadde som mål, men aldri nådde 100%, ser Burrows/Ritsema ut til å være alene om å berøre. Ren bevegelse, bevegelse så enkel at virtuositeten viljeløst og uvesentlig skinner gjennom. Samarbeidet Burrows/Ritsema er høstens eksklusive godbit i Teatergarasjen.

Jan Ritsema har bakgrunn som regissør i flere belgiske og nederlandske teaterkompanier. Han har samarbeidet med Meg Stuart, som danser i produksjonen "Crash Landing" og har undervist i mange år ved P.A.R.T.S. Jonathan Burrows var lenge soloist ved Londons Royal Ballett. I 1988 stiftet han Jonathan Burrows Group for å utforske og utvikle sin egen koreografi. Han har koreografert for Frankfurtballetten og undervist ved P.A.R.T.S.
Forestillingane blir presentert med støtte fra The British Council, Norsk Kulturfond og BergArt.

Billetter:
Forsalg Posten og Bill. Service tlf. 815 33 133. Bill.pris 220,-/150,- stud./mod.Prosjektkoordinator: Sverre Chr. Wilhelmsen - Teknisk/Webmaster: Martin R. Lie
© 2001 Bergen Art Festival