2. oktober - 10. november
2001


Introduksjon til BergArt
Dagsprogram for BergArt
Kulturakutten
BergArt i bilder
Pressemeldinger
BIT Teatergarasjen
HKS, Hordaland Kunstsenter
Bergen Kunsthall -
Bergens Kunstforening
BIFF, Bergen
internasjonale filmfestival
BIT20 Ensemble - Opera Vest
Vestnorsk jazzsenter
Autunnale
Norsk Forfattersentrum, Vestlandet
Kunstcruise
drabant / By the Way / motlyd
Deoran / Lovesick / gjentakelse
D-Men / Weak Dance Strong Questions
Om BergArt
  English


Bergen Art Festival 2/10 - 10/11 2001Dra til sjøs - for et kunstcruise!

M/S Jupiter 18. - 21. oktober

Fra torsdag 18. til søndag 21. oktober er M/S Jupiter arena for et lystig og uhemmet kunstcruise: For en drøy tusenlapp får du med deg en helt spesiell Englandstur, på et skip lastet med kunstopplevelser. Ruten går via haugesund og Stavanger til Newcastle - en pulserende by som sammen med naboen Gateshead virkelig er i ferd med å bli en smeltedigel for det siste nye på kunstfeltet, og hvor det er landligge i nesten ett døgn. Etter konserter, utstillinger og stunts i land er det igjen allehånde aktiviteter på returen til Norge.

Med på båten fra Bergen er både årets utgave av Vestlandsutstillingen og BergArts kunstnerstorfamilie. Hvor du forventer danseband og barpianist, får du nå, i samarbeid med Vestnorsk jazzsenter og Bergen Jazzforum, et program av høy klasse. Blant andre vil den norske superpianisten Håvard Wiik (kjent fra Element, Black Beauty og samarbeid med Chris Potter) ha urpremiere på en ny solopiano jazzrecital i pianobaren. Multimusiker Stian Carstensen, frontfigur i Farmers Market, vil få dansebandet til å fortone seg som en genredryssende virtuos og humoristisk orgie, hvor han vil traktere alt fra banjo, el.gitar, trekkspill, fele og balkansk fløyte.

Med på båten blir også BergArts tverrkunstneriske uttrykningsgruppe Kulturakutten, med danserinne Lena Meland, lyriker / performancekunstner Fanny Holmin, skuespiller Monika Hjelle og bratsjist/muutlikunstner Bergmund Skaslien. Dessuten vil gruppen Lahrs dukke opp med forestillingen "Edith Piaf - ingen grunn til å angre". "Deoran" er et musikalsk-poetisk samarbeid mellom Anneke Bjørgum og musiker Adama Barry, hhv. Norsk poet og fløytist fra Burkina Faso. Utstillingen "gjentakelser" viser perfekte ferdigstilte objekter som fotografene Thor Brødreskift og Olaf Knarvik har funnet i Bergens gater.

Ved hjelp av Stavanger kommunes kulturpropeller har vin også alliert oss med enkreativ bande fra Rogaland: Både kunstnere fra gruppen Molitrix, nettfantomene fra Localmotives og Rogaland Kunstsenters prosjekt Art Infected med Hege Tapio og Anita Jacobsen vil du garantert "støte på" underveis!

Alle som entrer landgangen til kunstcruise på M/S Jupiter, går en uhemmet langhelg i møte. Dra til sjøs med BergArt - og kom hjem tax-free og frilynt!

Et samarbeid mellom:
FjordLine
Vestlandsutstillingen
Stavanger kommune
Bergens Tidende
Stavanger Aftenblad
Bergen Art Festival

Med støtte fra Bergen kommune, byrådsavdeling kultur.

For spørsmål om reisen:
FjordLine Booking
tlf. 815 33 500
http://www.fjordline.com/

Kontaktperson, innhold og opplegg:
Koordinator Harm-Chr. Tolden
mobil 92 85 60 80

Tilbake til
toppen av siden:Prosjektkoordinator: Sverre Chr. Wilhelmsen - Teknisk/Webmaster: Martin R. Lie
© 2001 Bergen Art Festival