2. oktober - 10. november
2001


Introduksjon til BergArt
Dagsprogram for BergArt
Kulturakutten
BergArt i bilder
Pressemeldinger
BIT Teatergarasjen
HKS, Hordaland Kunstsenter
Bergen Kunsthall -
Bergens Kunstforening
BIFF, Bergen
internasjonale filmfestival
BIT20 Ensemble - Opera Vest
Vestnorsk jazzsenter
Autunnale
Norsk Forfattersentrum, Vestlandet
Kunstcruise
drabant / By the Way / motlyd
Deoran / Lovesick / gjentakelse
D-Men / Weak Dance Strong Questions
Om BergArt
  English


Bergen Art Festival 2/10 - 10/11 2001Nærkontakt av 3. grad

Minst mulig filtrering mellom deg og kunsten!
Hordaland Kunstsenter 5. - 28. oktober

Hordaland Kunstsenter (HKS) er ett av flere kunstnerstyrte gallerier med base i Bergen. Som Bergart partner vil vi søke å belyse aktuelle problemstillinger gjennom tverrfaglig arbeid, og i tillegg til våre egne utstillinger forsøke å vise et bredest mulig utvalg av hva som skjer på den nye kunstscenen. Senteret produserer egne utstillinger som formidles i eget galleri eller som vandreutstillinger i Hordaland. HKS holder til på Klosteret, i en bygning fra 1742 som opprinnelig var en fattigskole. I tillegg til HKS huser bygningen kontorer til fagorganisasjonene for billedkunstnere, kunsthåndverkere og komponister.

Kafeen vår er gjenåpnet, med den beste gulrotkaken øst for Askøy. Kafeen vil fungere som informasjonssentral for Bergart, velkommen innom!

BergArt utstilling på HKS, 5.10. - 28.10.:
Åpning fredag 5. oktober kl. 19.00

Vibeke Riisberg (DK):
Digital Files
(Trykk her for å se bilder fra utstillingen)

"Digital Files" er en utstilling av trykte tekstiler, som Vibeke Riisberg har utført spesielt til Hordaland Kunstsenter. Hele prosessen fra skisser til ferdige verk er utført ved hjelp av computer og en digitalprinter. Med digitalteknologi av denne art står tekstiltrykk overfor et historisk skifte, hvor designeren/ kunsthåndverkeren for første gang fullt ut kan kontrollere og utføre sine ideer på en maskin enten som unika eller serier.

Vibeke Riisberg har siden 1987 arbeidet med computeren som redskap i både unika og tekstildesign til industriell fremstilling. Senest har hun innledet et Ph.d prosjekt ved Designskolen Kolding med tittelen: Digitale mediers anvendelse i tekstildesign og ved digitaltrykk.

I salen vises 7 digitaltrykte tekstiler som en samlet installasjon, og i Krypten vises en diasserie av computergenererte mønstre og bilder.

Om installasjonen i salen uttaler Vibeke Riisberg: Et sted mellom verk og beskuer oppstår sansningen og tanken. I denne installasjonen av tekstile baner fremtrer alle motiver som mønstre, disse danner på den ene side ro og orden, som skapes ved gjentagelsens rytme, på den annen side foruroliger motivene. Mønstre og tekstiler er på en gang så velkjente og dagligdagse at vi forventer en anvendelsesmulighet, men her kommer forestillingsevnen på prøve, for motivene passer liksom ikke inn i hverdagen. Beskuerens blikk møtes av kaleidoskopiske mønstre, som besvarer ens eget blikk, og nettopp i det man har passert alle disse blikkene, møtes man av sitt eget. Så hvem er det som kikker på hvem?


Astrid Schiøth (N):
Etter isen kommer suppa - sterke episoder I fra hverdagen

Lavmælte og ironiske kommentarer til hverdagslivet.
"Høne til middag" - "Tøffe menn spiser myk mat på tirsdager", titler hentet fra hennes arbeider, de er illustrerende for den stemningen som finnes i hennes arbeider. Naivistiske strektegninger i tynn tusj, ledsaget av korte underfundige tekster. Arbeidene beskriver dagligdagse ting og hendelser, korte fokuserte glimt fra den hjemlige sfære. Fremstilt i lite format skaper Schiøth en intim og personlig atmosfære, til tider så treffende at det virker selvopplevd.

Hordaland Kunstsenter, Klosteret 17 Postboks 1745, 5816 Bergen
Tel: 55 90 01 40
Fax: 55 90 03 12

Kontaktperson: Geir Kragseth
E-post: geir@kunstsenter.no

Tilbake til
toppen av siden:Prosjektkoordinator: Sverre Chr. Wilhelmsen - Teknisk/Webmaster: Martin R. Lie
© 2001 Bergen Art Festival